Op Docters advies rendeert uw geld beter

Europese beurzen in de plus

24/05/2016 MSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index stond dinsdag stevig in de plus. Ook de andere Europese beurzen toonden een hoger beeld. Beleggers verwerkten een stroom aan macro-economische data uit Duitsland, waarbij een tegenvallend vertrouwenscijfer van Duitse beleggers in de grootste economie van Europa opzij werd geschoven.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1,2 procent hoger op 437,79 punten. De MidKap ging 0,4 procent naar boven tot 654,41 punten. In Londen, Frankfurt en Parijs waren plussen te zien tot 1,4 procent.

Veevoedersbedrijf ForFarmers ging bij zijn beursdebuut flink omhoog. De onderneming bood geen nieuwe effecten aan, maar maakte bestaande aandelen verhandelbaar op de beurs. Het aandeel stond tussentijds op 7,00 euro, hoger dan de maandag bekendgemaakte referentiekoers van 6,50 euro.

Unilever

ArcelorMittal was lijstaanvoerder in de hoofdindex met een plus van 3,3 procent, gevolgd door ING dat 2,4 procent steeg. Het financiële concern kreeg een adviesverhoging van analisten van Goldman Sachs. Aegon was de grootste daler met een min van 1,1 procent, het aandeel noteerde ex-dividend. Ook Altice (min 0,5 procent) ging naar beneden.

Unilever (plus 1,5 procent) zou volgens ingewijden een bod hebben gedaan op het Amerikaanse Vogue International, maker van onder meer haar- en verzorgingsproducten. Ook branchegenoten als Henkel en L'Oréal hebben naar verluidt interesse getoond.

Europa

Galapagos was bij de middelgrote fondsen een van de grootste dalers met een verlies van 1,5 procent, na een flinke koerswinst een dag eerder. Air France-KLM toonde met 1,7 procent echter de grootste min. OCI herstelde weer iets van de koersdreun van maandag en dikte 0,7 procent aan. Lijstaanvoerder in de MidKap was bodemonderzoeker Fugro, die bijna 3 procent meer waard werd.

Elders in Europa vielen de Zwitserse bedrijven Swatch en Richemont op met koersverliezen tot 1,3 procent. Volgens marktkenners waren deze dalingen te wijten aan tegenvallende cijfers over de Zwitserse export. In Frankfurt zakte chemieconcern Evonik 4,5 procent nadat aandeelhouder CVC aandelen Evonik op de markt heeft aangeboden tegen een korting.

Olie

SEB, het moederbedrijf van Moulinex, Krups en Tefal, schoot in Parijs bijna 10 procent omhoog. Beleggers reageerden positief op de overname van de Duitse fabrikant van keukengerei WMF.

De prijs van een vat Amerikaans olie zakte met 0,2 procent tot 47,98 dollar. Brent werd 0,4 procent goedkoper op 48,17 dollar per vat. De euro was 1,1181 dollar waard, tegen 1,1195 dollar bij het luiden van de slotbel in Europa op maandag.

Mooie winsten voor beurzen New York

16/05/2016 NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York stonden maandag flink in de plus. De handel kreeg steun van de hogere olieprijzen en overnamenieuws. Apple stond in de schijnwerpers, omdat de steenrijke belegger Warren Buffett een belang heeft genomen in het technologieconcern.

De Dow-Jonesindex noteerde tegen het slot van de handel 1,2 procent hoger op 17.740 punten. De brede S&P 500 klom 1,1 procent tot 2069 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 1,5 procent tot 4785 punten.

De olieprijzen bereikten het hoogste niveau in zes maanden. Analisten van zakenbank Goldman Sachs schreven in een rapport dat de oliemarkt niet langer verzadigd is, wat de prijzen steunde. Een vat Amerikaanse olie steeg 3,5 procent tot 47,81 dollar. Brentolie werd 2,5 procent duurder op 49,01 dollar per vat.

Apple

Olieconcern ExxonMobil won 1 procent en Chevron klom 1,7 procent. Oliedienstverleners als Schlumberger, Halliburton en Baker Hughes boekten winsten tot 3,4 procent. Boorplatformverhuurder Transocean ging 3 procent vooruit.

Voorbeurs bleek dat Buffett via zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway in maart bijna 10 miljoen aandelen Apple heeft gekocht. Het belang was eind maart iets meer dan 1 miljard dollar waard. Het aandeel Apple kreeg er ruim 4 procent aan waarde bij.

Euro

Aan het overnamefront werd bekend dat farmaceut Pfizer zo'n 5,2 miljard dollar neertelt voor branchegenoot Anacor Pharmaceuticals. Anacor sprong bijna 56 procent omhoog. Olie- en gasconcern Range Resources koopt voor 4,4 miljard dollar schaliegasproducent Memorial Resource Development (plus 3,6 procent).

Daarnaast heeft Gannett, eigenaar van onder meer USA Today, zijn ongevraagde overnamebod op het concurrerende krantenconcern Tribune Publishing verhoogd, naar 15 dollar per aandeel. Eerder werd 12,25 dollar per aandeel geboden voor de eigenaar van titels als Los Angeles Times en Chicago Tribune. Tribune koerste 23 procent hoger.

De euro was 1,1319 dollar waard, tegen 1,1333 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Rusland niet naar komende OPEC-vergadering

13/05/2016 OSKOU/WENEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Rusland schuift waarschijnlijk niet aan bij de vergadering van oliekartel OPEC in Wenen op 2 juni. Dat liet de Russische energieminister Alexander Novak weten.

Rusland is geen lid van de OPEC, maar heeft wel overleg gevoerd met de OPEC-leden Saudi-Arabië, Qatar en Venezuela over een bevriezing van de olieproductie om zo de prijzen te ondersteunen. Vorige maand mislukte een top in Doha over een productiebevriezing. Volgens Novak blijft Rusland bereid om de onderhandelingen aan te gaan met het oliekartel als een dergelijk aanbod wordt gedaan.

De OPEC kwam vrijdag met zijn maandrapport over de oliemarkt naar buiten. De productie van de groep steeg vorige maand met ruim 188.000 vaten per dag tot 32,44 miljoen per dag. De verwachting voor de groei van de wereldwijde vraag naar olie bleef onveranderd, op 1,2 miljoen vaten per dag tot 94,18 miljoen vaten per dag.

Buffett: wij kopen juist nu bij

Buffett: wij kopen juist nu bij

01/03/2016 Warren Buffett, miljardair en voorman van investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway, laat zich niet afschrikken door de huidige markt. Tegenover Cnbc verklaart hij dat “er eigenlijk niet veel veranderd is de afgelopen vijf maanden”.

Lees meer ...

'Aandelencorrectie voorkwam bubbel'

29/02/2016 Jim Bullard, president van de Fed in St. Louis, zegt dat er ook iets positiefs uit de recente aandelencorrectie te halen valt; het heeft een bubbel voorkomen. In een interview met Cnbc stelt hij dat het huidige prijsniveau van aandelen beter is.

“Als we op hetzelfde tempo waren doorgegaan, zou een bubbel gevormd zijn. Nu zitten we dichter bij ‘fair value’.”

In één keer
Bullard schrijft de recente onrust op de markten toe aan het feit dat beleggers in één keer alle vier de renteverhogingen voor 2016 leken in te prijzen. “Het leek alsof de verhoging in december 125 basispunten was in plaats van 25.”

“De markten hebben het idee dat als de Fed eenmaal aan de gang gaat, er geen stoppen meer aan is. Als een trein die het station verlaat. Ik maak me daar zorgen over, dat we de indruk hebben gegeven dat we op een rijdende trein zitten, terwijl dat niet onze bedoeling was.”

Geen recessie
Bullard voegt daar verder aan toe dat hij niet bang is voor een recessie in de wereld, ondanks de voorspelling van Citigroup dat de kans op een mondiale neergang toeneemt.

“Ik denk niet dat die kans echt groot is. We bevinden ons wel in een lagere trendgroei. De G7-landen groeien niet erg hard, en ook China vertraagt, dus de groei is simpelweg niet zo sterk als hij was.”

Brexit "zal shock veroorzaken voor wereldeconomie", zegt G20

25/02/2016 Wanneer het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie zou verlaten, de Brexit, staat de wereldeconomie een shock te wachten. Deze waarschuwing deden de ministers van Financiën van de groep G20 aan het slot van hun tweedaagse conferentie in de Chinese havenstad Shanghai, zo meldde de BBC.

De Britse minister George Osborne sprak van de Brexit als "een doodserieuze kwestie" op de conferentie. In de slotverklaring wordt het referendum dat de Britten over het EU-lidmaatschap op 23 juni houden als een van de bedreigingen van de wereldeconomie genoemd.

De G20 is een forum van de economisch sterkste landen dat de financiële toestand in de wereld bespreekt. De G20 bestaat uit negentien landen en de EU. De leden zijn goed voor meer dan driekwart van de wereldhandel en 85 procent van het 'bruto wereldproduct'.

Beurzen beginnen februari voorzichtig

01/02/2016 De Europese aandelenbeurzen zijn de nieuwe beursmaand februari voorzichtig begonnen. De graadmeters schommelden maandagochtend rond de slotstanden van vrijdag. Beleggers wachten de stroom aan bedrijfsresultaten af die deze week de markten overspoelt.

De AEX-index stond na ruim een halfuur handel nagenoeg vlak op 431,32 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 663,94 punten. De belangrijkste graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs daalden tot 0,5 procent.

Delta Lloyd was met een verlies van 1,3 procent de sterkste daler in de AEX. De verzekeraar laat zijn aandeelhouders op 16 maart beslissen over onder meer een claimemissie van maximaal 1 miljard euro. Het bedrijf maakte verder het vertrek bekend van bestuurder Onno Verstegen, zonder de reden te vermelden.

Unibail-Rodamco

Vastgoedfonds Unibail-Rodamco behoorde met een min van 0,8 procent eveneens tot de sterkste verliezers onder de hoofdfondsen, na een adviesverlaging door analisten van UBS. Bovenaan de AEX stond kabelbedrijf Altice met een winst van 2,8 procent.

Bij de kleinere fondsen was Kiadis Pharma een van de uitblinkers. Het biotechnologiebedrijf liet weten dat het een investering van 1 miljoen euro heeft binnengehaald voor een geneesmiddel tegen leukemie dat het in ontwikkeling heeft. Het aandeel steeg 4 procent.

Euro

MidKapper Air France-KLM dikte 3 procent aan. Volgens de Franse zakenkrant La Tribune heeft de luchtvaartgroep het afgelopen jaar afgesloten met een operationele winst van meer dan 700 miljoen euro. Dit jaar wordt gerekend op een verdere winstgroei dankzij de fors lagere brandstofrekening, aldus het dagblad.

De Ierse branchegenoot Ryanair werd 2 procent meer waard na publicatie van de kwartaalcijfers. De prijsvechter heeft de winst afgelopen kwartaal ruimschoots verdubbeld, ondanks druk op de ticketprijzen als gevolg van de aanslagen in Parijs op 13 november.

De euro was 1,0857 dollar waard, tegen 1,0831 dollar bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie stond 2,5 procent lager op 32,80 dollar. Brentolie werd 2,3 procent goedkoper op 35,15 dollar per vat.

Banken trekken wissel op Europese beurzen

28/01/2016 De Europese aandelenmarkten gingen donderdag met stevige verliezen de dag uit, vooral als gevolg van waardedalingen in de bankensector. In Amsterdam profiteerde zwaargewicht Shell van oplopende olieprijzen, maar die plus bood onvoldoende compensatie om de AEX in de plus te krijgen.

De graadmeter van de Amsterdamse beurs sloot 1 procent lager op 420,10 punten en de MidKap daalde 0,5 procent tot 652,03 punten. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tussen 1 en 2,4 procent.

Shell was met een winst van 2,2 procent een van de sterkste stijgers. Evenals woensdagavond zorgden berichten over een mogelijke bespreking van de olieproductie tussen OPEC en Rusland voor oplopende prijzen. Een vat Amerikaanse olie werd 2,3 procent duurder op 33,04 dollar en de prijs van Brentolie steeg met 2,4 procent per vat tot 33,91 dollar.

Stevige winsten

Ook elders in de grondstoffensector werden stevige winsten opgetekend. Zo won staalconcern ArcelorMittal 2,8 procent en steeg roestvrijstaalfabrikant Aperam in de MidKap 2,9 procent. De dienstverleners aan de olie- en gasindustrie SBM Offshore ging aan kop in de MidKap met plussen van respectievelijk 7,7 en 3,5 procent.

Deutsche Bank (min 5,4 procent) leed in 2015 voor het eerst een verlies op jaarbasis sinds 2008 en zette met zijn resultaten de Europese bankensector onder druk. ING, dat evenveel gewicht in de AEX heeft als Shell, verloor 3,5 procent. Branchenoten als Barclays, Royal Bank of Scotland, BNP Paribas, Crédit Agricole en Commerzbank werden tussen 2 en 2,8 procent lager gezet.

Autofabrikanten

Ook luchtvaartmaatschappijen en autofabrikanten waren uit de gratie. Air France-KLM was met een verlies van 6,5 procent de hekkensluiter in de MidKap. Lufthansa werd in Frankfurt 5 procent minder waard en IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia, daalde in Londen 4,9 procent. De verliezen voor BMW, Daimler, PSA Peugeot Citroën, Renault en Volkswagen liepen op tot 4,2 procent.

De euro werd verhandeld voor 1,0949 dollar in vergelijking met 1,8072 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op woensdag.

Recordomzet en winstspurt voor Facebook

27/01/2016 Facebook heeft in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar veel beter gepresteerd dan verwacht. De internetgigant zette een recordomzet in de boeken, aangejaagd door de verkoop van meer advertenties via video's, mobiele apparaten en foto- en videoapp Instagram. De winst nam daarbij fors toe.

De opbrengsten stegen het afgelopen kwartaal tot ruim 5,8 miljard dollar, tegen een marktverwachting van zo'n 5,4 miljard dollar. Zo'n 80 procent van de omzet kwam van mobiele apparaten. De winst explodeerde, van 701 miljoen dollar een jaar geleden tot 1,6 miljard dollar. Het is voor het eerst dat de onderneming onder de streep meer dan een miljard weet over te houden.

Volgens specialisten toont dat aan dat Facebook zijn populariteit goed en snel weet om te zetten in kapitaal. ,,Als je een adverteerder bent en de massa wilt bereiken heb je twee opties: Facebook of Google. En Facebook is daarbij het snelstgroeiende platform voor advertentie-uitgaven. Dat zal ook niet veranderen, omdat ze voor gebruikers steeds nieuwe kanalen openen'', aldus een analist.

Facebook telde bijna 1,6 miljard leden die minstens een keer per maand actief waren. Zo'n miljard mensen logden dagelijks in bij het sociale netwerk om hun status bij te werken of die van vrienden te bekijken, voornamelijk via smartphones of tablets. Oprichter en topman Mark Zuckerberg sprak van een geweldig jaar. Ook beleggers reageerden verheugd op de cijferpresentatie. Het aandeel steeg in de nabeurshandel in New York meer dan 6 procent.

Recordomzet en winstspurt voor Facebook

27/01/2016 Facebook heeft in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar veel beter gepresteerd dan verwacht. De internetgigant zette een recordomzet in de boeken, aangejaagd door de verkoop van meer advertenties via video's, mobiele apparaten en foto- en videoapp Instagram. De winst nam daarbij fors toe.

De opbrengsten stegen het afgelopen kwartaal tot ruim 5,8 miljard dollar, tegen een marktverwachting van zo'n 5,4 miljard dollar. Zo'n 80 procent van de omzet kwam van mobiele apparaten. De winst explodeerde, van 701 miljoen dollar een jaar geleden tot 1,6 miljard dollar. Het is voor het eerst dat de onderneming onder de streep meer dan een miljard weet over te houden.

Volgens specialisten toont dat aan dat Facebook zijn populariteit goed en snel weet om te zetten in kapitaal. ,,Als je een adverteerder bent en de massa wilt bereiken heb je twee opties: Facebook of Google. En Facebook is daarbij het snelstgroeiende platform voor advertentie-uitgaven. Dat zal ook niet veranderen, omdat ze voor gebruikers steeds nieuwe kanalen openen'', aldus een analist.

Facebook telde bijna 1,6 miljard leden die minstens een keer per maand actief waren. Zo'n miljard mensen logden dagelijks in bij het sociale netwerk om hun status bij te werken of die van vrienden te bekijken, voornamelijk via smartphones of tablets. Oprichter en topman Mark Zuckerberg sprak van een geweldig jaar. Ook beleggers reageerden verheugd op de cijferpresentatie. Het aandeel steeg in de nabeurshandel in New York meer dan 6 procent.

Beleggers zoeken heil in goud

26/01/2016 De goudprijs steeg dinsdag tot het hoogste niveau sinds begin november. Meer en meer beleggers steken hun geld in het edelmetaal dat ze zien als veilige haven te midden van een wereldwijde daling van de aandelenbeurzen en hernieuwde druk op de olieprijzen.

Goud werd verhandeld voor 1115 dollar per troy ounce (31,1 gram), de hoogste prijs sinds 3 november. ,,De aandelenmarkten zijn risicovol. Daarom zien we een toename van de vraag naar beleggingen die veilig worden geacht'', zei een handelaar.

Ook speculatie op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank voedt de belangstelling voor goud. De kans dat de Fed de rente verhoogt in maart is geslonken tot 25 procent, waar dat begin dit jaar nog 51 procent was. ,,De Amerikaanse centrale bank wacht wellicht met een volgende renteverhoging. Die gedachte voedt de belangstelling voor goud'', aldus de handelaar.

- See more at: http://www.beursduivel.be/Beursnieuws/ANP-260116-081/Beleggers-zoeken-heil-in-goud.aspx#sthash.4jUM1ywH.dpuf

Huizenverkoop VS fors hoger

22/01/2016 WASHINGTON (AFN) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in december met 14,7 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte de Amerikaanse branchevereniging van makelaars vrijdag bekend. Economen rekenden gemiddeld op een stijging met 9,2 procent.

Het verkooptempo steeg vorige maand tot krap 5,5 miljoen huizen op jaarbasis. In november zakten de verkopen nog met 10,5 procent terug ten opzichte van een maand eerder.

Recordwinst voor American Airlines

22/01/2016 FORT WORTH (AFN) - American Airlines heeft afgelopen kwartaal een recordwinst in de boeken gezet. De grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld werd daarbij geholpen door een fikse belastingmeevaller en een sterk gedaalde brandstofrekening.

American Airlines hield onder de streep 3,3 miljard dollar (3 miljard euro) over, mede dankzij een belastingbate van 3 miljard dollar. Maar ook exclusief eenmalige posten kwam de winst uit op een recordbedrag: 1,3 miljard dollar. Dat is een zesde meer dan een jaar eerder.

De brandstofrekening viel met 1,3 miljard dollar ruim 40 procent lager uit dan in de laatste maanden van 2014. Aan salarissen was het bedrijf daarentegen 14 procent meer kwijt. Daarmee is het personeel in een klap de grootste kostenpost geworden. De omzet nam met ruim 5 procent af tot 9,6 miljard dollar, mede door de sterke dollar.

CBS: afzetprijzen industrie lager

13/01/2016 De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in december 5 procent lager dan in december 2014. In november waren de prijzen nog bijna 7 procent lager dan een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

Opnieuw waren vooral de olieprijs en de prijzen in de aardolie-industrie sterk gedaald, aldus het statistiekbureau. De prijsdaling van olie op jaarbasis was in december wat kleiner dan in november.

Producten van de aardolie-industrie waren ruim 24 procent goedkoper dan een jaar eerder. In november was de prijsdaling 28 procent. Exclusief de aardolie-industrie komt de prijsdaling in de industrie uit op 2,4 procent.

Olieprijzen

De prijzen van de producten van de chemische industrie waren 9,4 procent lager dan een jaar eerder. Producten van de voedingsmiddelenindustrie waren ruim 1 procent goedkoper. Verder waren de prijzen van de producten van de basismetaalindustrie bijna 5 procent lager. Ook metaalproducten waren in december wat goedkoper dan een jaar eerder, constateerde het CBS. De producten van de machine-, auto- en kunststof- en rubberindustrie waren echter iets duurder.

Bezien van maand op maand daalden de afzetprijzen van de industrie. In december waren producten van de industrie gemiddeld 2,2 procent goedkoper dan in november. De prijzen op de buitenlandse markt daalden met 2,6 procent wat sterker dan de prijzen op de binnenlandse markt (min 1,9 procent). De olieprijzen daalden in december aanzienlijk ten opzichte van november.

Gelukkig 2016

Gelukkig 2016

01/01/2016 Voor iedereen een gelukkig 2016 toegewenst..

KBC lost overheidssteun af

11/12/2015 De Belgische bank- en verzekeraar KBC betaalt nog voor de jaarwisseling het resterende deel terug van de overheidssteun die het in de crisisjaren 2008-2009 kreeg. Dat is vijf jaar eerder dan was afgesproken. Dat maakte KBC vrijdag bekend.

In totaal moet KBC nog 3 miljard euro overmaken aan de Vlaamse overheid. Daarvan is 2 miljard euro steun en 1 miljard euro premie.

KBC kreeg tijdens de crisis een kapitaalinjectie van in totaal 7 miljard euro. Daarvan kwam de helft van de Vlaamse overheid en de helft uit de federale staatskas. Het geld dat KBC schuldig was aan de Belgische staat werd in 2012 al terugbetaald.

- See more at: http://www.beursduivel.be/Beursnieuws/ANP-111215-048/KBC-lost-overheidssteun-af.aspx#sthash.hWUYfOtq.dpuf

KBC lost overheidssteun af

11/12/2015 De Belgische bank- en verzekeraar KBC betaalt nog voor de jaarwisseling het resterende deel terug van de overheidssteun die het in de crisisjaren 2008-2009 kreeg. Dat is vijf jaar eerder dan was afgesproken. Dat maakte KBC vrijdag bekend.

In totaal moet KBC nog 3 miljard euro overmaken aan de Vlaamse overheid. Daarvan is 2 miljard euro steun en 1 miljard euro premie.

KBC kreeg tijdens de crisis een kapitaalinjectie van in totaal 7 miljard euro. Daarvan kwam de helft van de Vlaamse overheid en de helft uit de federale staatskas. Het geld dat KBC schuldig was aan de Belgische staat werd in 2012 al terugbetaald.

- See more at: http://www.beursduivel.be/Beursnieuws/ANP-111215-048/KBC-lost-overheidssteun-af.aspx#sthash.hWUYfOtq.dpuf

'Aantrekkende huizenmarkt goed voor winkels'

08/12/2015 Het aantrekken van de huizenmarkt is goed nieuws voor de Nederlandse winkeliers. Volgens kredietbeoordelaar Moody's behoort Nederland qua omzetgroei tot de top van Europa in de komende 12 tot 18 maanden.

Moody's rekent voor dat de economie in Nederland volgend jaar met 2 procent groeit. Met name bouwmarkten en andere winkels die zijn gerelateerd aan huis en decoratie zullen profiteren. Als voorbeeld noemt Moody's de bouwmarkten van Hornbach, die nu al aantrekkende verkopen melden.

Naast Nederlandse winkeliers kunnen ook hun Duitse collega's de komende maanden in hun handen

- See more at: http://www.beursduivel.be/Beursnieuws/ANP-081215-179/Aantrekkende-huizenmarkt-goed-voor-winkels.aspx#sthash.ZOhimTdn.dpuf

'VW garandeert Spaanse miljardeninjectie'

09/10/2015 De geplaagde automaker Volkswagen handhaaft een eerder toegezegde miljardeninvestering in Spanje. Volgens de Spaanse minister van Industrie Josè Manuel Soria steekt de Duitse automaker zoals beloofd de komende vijf jaar 4,2 miljard euro in de industrie. ,,Dat heeft de top van het bedrijf mij gisteren gegarandeerd", aldus Soria vrijdag op de Spaanse radio.

Lees meer ...

Beurzen koersen af op flinke weekwinst

09/10/2015 De Europese beurzen koersten vrijdagmiddag af op flinke weekwinsten. Het herstel van de grondstofbedrijven en het vooruitzicht van een lage rente in de Verenigde Staten bleven de handel ondersteunen. Op het Damrak stond Fagron in de belangstelling na een update over de overnamegesprekken.

Lees meer ...

Beste kwartaal ooit voor Mercedes-Benz

06/10/2015 Het Duitse automerk Mercedes-Benz, onderdeel van Daimler, heeft zijn beste kwartaal ooit achter de rug. De wereldwijde verkoop van het luxemerk ging met ruim 16 procent omhoog tot bijna 478.000 auto's, zo maakte Daimler dinsdag bekend.

In de maand september was sprake van een verkoopstijging met bijna 16 procent tot 188.444 auto's, een maandrecord. Vooral in China deed het bedrijf goede zaken met een nieuw verkooprecord, maar ook elders in de wereld ging de verkoop omhoog.

Volgens Daimler deden de sportieve terreinwagens (SUV's) van Mercedes-Benz het erg goed, met een verkoop van bijna 54.000 stuks in september. Dat is het hoogste aantal in een maand ooit.

Beleggers wachten op kwartaalcijfers

04/10/2015 Beleggers kijken deze week uit naar de opening van het cijferseizoen door het Amerikaanse aluminiumconcern Alcoa en de notulen van de Fed-rentevergadering. In Nederland komt apotheektoeleverancier Fagron vrijdag met een handelsupdate naar buiten.

Lees meer ...

'Air France zet mes in vloot'

02/10/2015 Air France haalt in het voorjaar van 2016 vijf vliegtuigen uit zijn vloot en in het najaar nog eens negen, omdat het niet is gelukt een akkoord te sluiten met piloten over versoberde arbeidsvoorwaarden. Dat meldde de Franse krant La Tribune vrijdag, zonder aan te geven waar de informatie vandaan komt.

Lees meer ...

5 redenen waarom de markt weer zal kalmeren

26/08/2015 Na de heftige bewegingen op de financiële markten van afgelopen dagen, zal de rust wederkeren. Joachim Fels, econoom bij PIMCO, is daarvan overtuigd. In een commentaar op de website van PIMCO geeft hij 5 redenen aan waarom hij dat denkt.

Lees meer ...

Merkel rekent op IMF bij Griekse leningen

16/08/2015 BERLIJN (AFN/RTR) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel rekent erop dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) opnieuw een deel van de noodleningen aan Griekenland voor zijn rekening zal nemen. IMF-topvrouw Christine Lagarde heeft beloofd zich daarvoor in te zetten, zei Merkel zondag op de Duitse televisie. -

Lees meer ...

Rode cijfers op Europese beurzen

14/08/2015 De Europese effectenbeurzen stonden vrijdagmiddag in het rood. Tegenvallende economische groeicijfers van de eurozone zorgden voor koersdruk. Op het Damrak kelderde het aandeel Imtech na het faillissement van het installatiebedrijf. -

Lees meer ...

Brazilië nadert junkstatus bij Moody's

11/08/2015 LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Moody's is negatiever over Brazilië. De firma verlaagde dinsdag de rating van het land naar Baa3, een niveau boven de junkstatus.

Lees meer ...

Brazilië nadert junkstatus bij Moody's

11/08/2015 LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Moody's is negatiever over Brazilië. De firma verlaagde dinsdag de rating van het land naar Baa3, een niveau boven de junkstatus.

Lees meer ...

Allianz profiteert van minder natuurrampen

07/08/2015 MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Allianz, het grootste verzekeringsconcern van Europa, heeft in het tweede kwartaal flink meer winst kunnen maken. Het Duitse bedrijf profiteerde ervan dat er afgelopen maanden minder natuurrampen plaatsvonden, vergeleken met een jaar geleden.

Lees meer ...

John de Mol meldt belang in TomTom

05/08/2015 AMSTERDAM (AFN) - Mediaondernemer en miljardair John de Mol heeft een belang genomen in navigatiedienstverlener TomTom. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Lees meer ...

Beleggers wachten op Grieks referendum

03/07/2015 AMSTERDAM (AFN) - De Europese effectenbeurzen stonden vrijdag in het rood. Beleggers kijken uit naar het Griekse referendum van komende zondag. Voor de rest staat er weinig richtinggevend nieuws op de agenda. Wall Street blijft vrijdag dicht.

Lees meer ...

Fusie Ahold en Delhaize doet beide goed'

11/05/2015
Ahold 09:44
18,56 0,00 (+7,66%)

Delhaize Groep 09:44
83,33 0,00 (+15,11%)

AMSTERDAM (AFN) - Een fusie tussen supermarktketens Ahold en Delhaize zou, mits doorgevoerd onder de juiste voorwaarden, positief zijn voor de waardering van beide bedrijven. Dat stellen analisten van Rabobank maandag.

De bank merkt op dat geruchten over een fusie, zoals dit weekend in de Belgische media, vaker de kop opsteken en dat het alles behalve zeker is dat een overeenkomst definitief wordt. Rabo ziet echter sterke beweegredenen voor een eventueel samengaan. Onder meer zouden de merken elkaar in de VS versterken. Daarnaast profiteert Delhaize van de vaardigheden van Ahold en zal de onlineverkoop versnelt worden uitgerold.

Volgens de bank zouden de bedrijven profiteren van elkaars inkoopbeleid en zou bij de juiste wijze van integreren van elkaars activiteiten het beste in de supers naar boven worden gehaald. Daarbij spreekt Rabo van een potentiële kostenbesparing van 1 miljard euro, voornamelijk door het schrappen van overhead en besparingen op de inkoop.

KBC

Wel benadrukt de bank dat, gelet op de huidige resultaten, er niet een onmiddellijke behoefte lijkt te zijn voor een fusie.

Volgens KBC is de timing van een eventuele fusie nu beter dan in 2006 toen de partijen naar verluidt in verregaande onderhandeling waren over een samengaan. De winstgevendheid van beide bedrijven is sinds die tijd verbeterd. Ook stelt de Belgische bank dat tegenstand van hogerhand, zoals de invloed van de familie Beckers in Delhaize en voormalig topman John Rishton van Ahold, die nooit fan was van een fusie, tanende is.

ING

Wel vraagt KBC zich af of een fusie van gelijken, waarop onderhandelingen in 2006 naar verluidt spaak liepen, ook nu door het veel kleinere Delhaize wordt geëist. Zo niet zo het zomaar kunnen zijn dat Delaize een prooi is in de ogen van Ahold.

ING stelt eveneens dat een fusie van de twee goed nieuws is voor zowel Ahold als Delhaize die op vele vlakken van elkaar zouden kunnen profiteren, maar slecht nieuws voor de Belgische marktleider Colruyt die de concurrent ziet verbeteren. De synergievoordelen van de deal berekent ING op 375 tot 500 miljoen euro, wat neerkomt op 0,6 tot 0,8 procent van de omzet, vergelijkbaar met andere fusies in de sector, zo meent de bank.

Koersdoel

Rabo en ING hanteren voor Ahold een 'hold'-advies met een koersdoel van 16,50 euro (Rabo) en 17,40 euro (ING). Bij KBC, dat een 'accumlate'-advies hanteert, ligt het koersdoel op 18,00 euro.

Het aandeel Ahold noteerde vrijdag om 09.45 uur 7,6 procent hoger op 18,55 euro.

Fusie Ahold en Delhaize doet beide goed'

11/05/2015
Ahold 09:44
18,56 0,00 (+7,66%)

Delhaize Groep 09:44
83,33 0,00 (+15,11%)

AMSTERDAM (AFN) - Een fusie tussen supermarktketens Ahold en Delhaize zou, mits doorgevoerd onder de juiste voorwaarden, positief zijn voor de waardering van beide bedrijven. Dat stellen analisten van Rabobank maandag.

De bank merkt op dat geruchten over een fusie, zoals dit weekend in de Belgische media, vaker de kop opsteken en dat het alles behalve zeker is dat een overeenkomst definitief wordt. Rabo ziet echter sterke beweegredenen voor een eventueel samengaan. Onder meer zouden de merken elkaar in de VS versterken. Daarnaast profiteert Delhaize van de vaardigheden van Ahold en zal de onlineverkoop versnelt worden uitgerold.

Volgens de bank zouden de bedrijven profiteren van elkaars inkoopbeleid en zou bij de juiste wijze van integreren van elkaars activiteiten het beste in de supers naar boven worden gehaald. Daarbij spreekt Rabo van een potentiële kostenbesparing van 1 miljard euro, voornamelijk door het schrappen van overhead en besparingen op de inkoop.

KBC

Wel benadrukt de bank dat, gelet op de huidige resultaten, er niet een onmiddellijke behoefte lijkt te zijn voor een fusie.

Volgens KBC is de timing van een eventuele fusie nu beter dan in 2006 toen de partijen naar verluidt in verregaande onderhandeling waren over een samengaan. De winstgevendheid van beide bedrijven is sinds die tijd verbeterd. Ook stelt de Belgische bank dat tegenstand van hogerhand, zoals de invloed van de familie Beckers in Delhaize en voormalig topman John Rishton van Ahold, die nooit fan was van een fusie, tanende is.

ING

Wel vraagt KBC zich af of een fusie van gelijken, waarop onderhandelingen in 2006 naar verluidt spaak liepen, ook nu door het veel kleinere Delhaize wordt geëist. Zo niet zo het zomaar kunnen zijn dat Delaize een prooi is in de ogen van Ahold.

ING stelt eveneens dat een fusie van de twee goed nieuws is voor zowel Ahold als Delhaize die op vele vlakken van elkaar zouden kunnen profiteren, maar slecht nieuws voor de Belgische marktleider Colruyt die de concurrent ziet verbeteren. De synergievoordelen van de deal berekent ING op 375 tot 500 miljoen euro, wat neerkomt op 0,6 tot 0,8 procent van de omzet, vergelijkbaar met andere fusies in de sector, zo meent de bank.

Koersdoel

Rabo en ING hanteren voor Ahold een 'hold'-advies met een koersdoel van 16,50 euro (Rabo) en 17,40 euro (ING). Bij KBC, dat een 'accumlate'-advies hanteert, ligt het koersdoel op 18,00 euro.

Het aandeel Ahold noteerde vrijdag om 09.45 uur 7,6 procent hoger op 18,55 euro.

Inflatie China loopt iets op

09/05/2015 PEKING (AFN) - De consumentenprijzen in China zijn vorige maand met 1,5 procent op jaarbasis gestegen. Dat blijkt uit zaterdag gepubliceerde inflatiecijfers van het Chinese statistiekbureau.

In maart werd het leven in de Volksrepubliek gemiddeld 1,4 procent duurder. Economen hadden gemiddeld voorspeld dat de inflatie in april iets verder zou stijgen tot 1,6 procent.

Verder werd bekend dat de producentenprijzen in China in maart met 4,6 procent op jaarbasis zijn gedaald. De daling op jaarbasis lag daarmee gelijk aan een maand eerder.

Aandeelhouders Philips steunen splitsing

07/05/2015
07 mei - Aandeelhouders Philips steunen splitsing
Philips Koninklijke 09:47
24,63 0,00 (-3,05%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van Philips hebben donderdag in grote meerderheid ingestemd met de splitsingsplannen van de raad van bestuur. Het elektronicaconcern wil zijn verlichtingsdivisie verzelfstandigen en zich volledig toeleggen op gezondheidstechnologie.

Met de verkoop komt een einde aan een tijdperk. Philips werd in 1891 opgericht als producent van gloeilampen. Waar het bedrijf door de jaren heen voortdurend bleef schaven aan het productaanbod, bleef verlichting tot dusver altijd onlosmakelijk verbonden met het bedrijf uit 'lichtstad' Eindhoven.

Dat de aandeelhouders van Philips meegaan in de keuze van de leiding van het bedrijf, is geen verrassing. Twee gespecialiseerde bedrijven zijn op de financiële markten nu eenmaal meer waard dan één groot conglomeraat waarvan de activiteiten ver uiteen liggen, is hun redenering.

Sentimenteel

,,Wij moeten niet sentimenteel doen over ons erfgoed'', zei bestuursvoorzitter Frans van Houten. Door de opsplitsing van het bedrijf nemen de groeikansen van beide ondernemingen toe, aldus de topman. Van Houten leidde overigens zelf in 2006 de verzelfstandiging van NXP, de vroegere chipdivisie van Philips, in goede banen.

Niet alle aandeelhouders staan te juichen bij het opbreken van 'hun' Philips. Sommigen vrezen dat nog slechts een marginale rol zal zijn weggelegd voor de twee bedrijven die na de splitsing overblijven. Zeker omdat zij moeten opboksen tegen veel grotere concerns zoals het Zuid-Koreaanse Samsung.

Beurs

Het verlichtingsbedrijf wordt in Nederland gevestigd en krijgt een hoofdkantoor in Eindhoven, zei Van Houten. Hij gaf verder nogmaals aan dat ernaar wordt gestreefd het af te splitsen bedrijf naar de beurs te brengen. Of dat de beurs in Amsterdam zal zijn, staat volgens hem nog niet vast.

Aandeelhouders stemden donderdag in met de herbenoeming van Van Houten als bestuursvoorzitter. Ook de termijnen van zijn medebestuurders Ron Wirahadiraksa en Pieter Nota werden verlengd.

AFM waarschuwt opnieuw voor fraudeurs

06/05/2015 De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt beleggers voor vijf nieuwe frauduleuze partijen. Beleggers moeten niet ingaan op het aanbod van deze zogeheten boiler rooms, aldus de toezichthouder woensdag.

Boiler rooms zijn frauduleuze organisaties die gehaaide verkopers laten bellen naar potentiële beleggers, om ze te interesseren voor waardeloze aandelen. ,,Beleggers worden onder grote druk gezet om geld naar het buitenland over te maken. Boiler rooms gebruiken vaak betrouwbaar ogende websites. Soms gebruiken ze namen die lijken op die van een bekende financiële organisatie'', aldus de waakhond.

De AFM waarschuwt voor Peritus Capital, Dumont Private Equity, Balmoral International Group, CEA Finance en Reef Capital Advisors.

- See more at: http://www.beursduivel.be/Beursnieuws/ANP_ANP-060515-218/AFM-waarschuwt-opnieuw-voor-fraudeurs.aspx#sthash.HYDSYp2N.dpuf

Herstel Spaanse industrie houdt aan

04/05/2015 De activiteit in de Spaanse industrie is in april even sterk gegroeid als in de voorgaande maand. Dat maakte onderzoeksbureau Markit maandag bekend.

De inkoopmanagersindex voor de Spaanse industrie kwam vorige maand uit op 54,2, na een stand van 54,3 in maart. Een score hoger dan 50 wijst op groei in de industrie.

Spaanse fabrieken ontvingen vorige maand meer orders en voerden hun productie op. Daardoor was er ook meer personeel nodig in de industrie. Ondernemers gaven wel aan last te hebben van de verzwakking van de euro, die de import van grondstoffen duurder maakt. Die hogere kosten kunnen lang niet altijd worden doorberekend aan klanten, aldus de industriëlen.

In Italië trok de industriële groei voor de vierde achtereenvolgende maand aan. De graadmeter voor de industrie kwam uit op 53,8 en bereikte daarmee het hoogste peil in een jaar. Ook in Italiaanse fabrieken nam de werkgelegenheid in april flink toe.

Thomas Cook op radar Chinezen

06/03/2015 SHANGHAI (AFN/RTR) - Het Britse reisbureau Thomas Cook heeft de interesse gelokt van Chinese investeerders. Investeringsconglomeraat Fosun International meldde vrijdag een belang van 5 procent in de touroperator en is van plan zijn aandeel op korte termijn te verdubbelen.

Lees meer ...

Investeren in Rusland? 3 voors en 3 tegens

05/03/2015 Sinds president Vladimir Putin vorig jaar Oekraine binnenviel, zijn de Russische financiële markten alle kanten op gevlogen. Analisten zijn verdeeld; Is Rusland nu een goedkope en aantrekkelijke optie of kunnen beleggers er beter ver weg van blijven? Bloomberg Business komt met 3 voors en 3 tegens wat betreft investeren in Rusland.

Lees meer ...

Poolse centrale bank verlaagt rente

04/03/2015 WARSCHAU (AFN/BLOOMBERG) - De centrale bank van Polen heeft woensdag de rente verlaagd naar een nieuw historisch dieptepunt. De lagere rente is bedoeld om de economische groei in het land te stimuleren en een al te sterke stijging van de zloty ten opzichte van de euro te voorkomen.

Lees meer ...

'Fed had zorgen over impact bankensteun'

04/03/2015 WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse centrale bank maakte zich in 2009 grote zorgen over de boodschap die uitging van de steun aan de zwaar getroffen financiële sector in het land. Dit blijkt uit woensdag vrijgegeven notulen van beraadslagingen in 2009 van de top van de Federal Reserve.

Lees meer ...

Heineken ziet winst toenemen

11/02/2015 AMSTERDAM (AFN) - Bierbrouwer Heineken heeft in 2014 zijn nettowinst exclusief bijzondere posten met 11 procent zien toenemen tot bijna 1,76 miljard euro in vergelijking met een jaar eerder. Dat maakte de brouwer woensdag bekend.

Lees meer ...

EasyJet verliest luchtslag van Ryanair

05/02/2015 LONDEN (AFN) - De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet heeft in januari de slag verloren van Ryanair. De prijsvechter zag de ticketverkoop afgelopen maand stagneren, waar zijn Ierse aartsrivaal maar liefst 30 procent meer passagiers vervoerde dan een jaar eerder.

Lees meer ...

Winkeliers in eurozone verkopen meer

04/02/2015 LUXEMBURG (AFN) - De winkelverkopen in de eurozone zijn in december met 0,3 procent toegenomen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat woensdag bekend.

Lees meer ...

3 aandelen om links te laten liggen

30/01/2015 Er wordt veel gesproken over de hoog opgelopen waarderingen van aandelen. Maar welke aandelen moeten beleggers nu precies mijden? Dat vragen we vandaag aan Karel Mercx van Lynx.

Lees meer ...

Wat zijn de gevolgen van QE voor de obligatiemarkt?

27/01/2015 De aankondiging van de ‘Quantitative Easing’ door de ECB veroorzaakte een nieuwe daling van de interesttarieven van de landen van de eurozone. In het kielzog van Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland, bereikte de Belgische rentevoet een historisch laagtepunt op 0,64%.

Lees meer ...

'Nog veel groeipotentieel voor ASML'

22/01/2015 AMSTERDAM (AFN) - De sterke kwartaalcijfers die ASML woensdag presenteerde, tonen aan dat het bedrijf ook voor de lange termijn goed gepositioneerd is om verder te groeien. Dat betekent dat ook de koers van het aandeel nog flink verder omhoog kan. Dat schrijft analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen donderdag in een bedrijfsrapport.

Lees meer ...

Gelukkig nieuwjaar

02/01/2015 Voor iedereen een gelukkig en gewond 2015 toegewenst.

Experts gaan uit van eindejaarsrally

01/12/2014 Het grootste deel van de Nederlandse beursexperts voorziet een eindejaarsrally voor de AEX-index. Hun optimisme is vooral te danken aan de gebruikelijke decemberrally, meewind dankzij de dollar, een gebrek aan alternatieven en de economische effecten van de lagere olieprijs.

Lees meer ...

De 3 aantrekkelijkste regio’s voor 2015

27/11/2014 2015 wordt een jaar waarin er voor beleggers meer kansen zijn dan gevaren. En hoewel de 'crisis-modus' nog overal aanwezig is, lijkt 2015 fundamenteel gezien een goed jaar te worden. J.P. Morgan Asset Management bespreekt met Belegger.nl wat voor beleggers de aantrekkelijkste regio’s zijn voor volgend jaar.

Lees meer ...