Op Docters advies rendeert uw geld beter

Jim Bullard, president van de Fed in St. Louis, zegt dat er ook iets positiefs uit de recente aandelencorrectie te halen valt; het heeft een bubbel voorkomen. In een interview met Cnbc stelt hij dat het huidige prijsniveau van aandelen beter is.

“Als we op hetzelfde tempo waren doorgegaan, zou een bubbel gevormd zijn. Nu zitten we dichter bij ‘fair value’.”

In één keer
Bullard schrijft de recente onrust op de markten toe aan het feit dat beleggers in één keer alle vier de renteverhogingen voor 2016 leken in te prijzen. “Het leek alsof de verhoging in december 125 basispunten was in plaats van 25.”

“De markten hebben het idee dat als de Fed eenmaal aan de gang gaat, er geen stoppen meer aan is. Als een trein die het station verlaat. Ik maak me daar zorgen over, dat we de indruk hebben gegeven dat we op een rijdende trein zitten, terwijl dat niet onze bedoeling was.”

Geen recessie
Bullard voegt daar verder aan toe dat hij niet bang is voor een recessie in de wereld, ondanks de voorspelling van Citigroup dat de kans op een mondiale neergang toeneemt.

“Ik denk niet dat die kans echt groot is. We bevinden ons wel in een lagere trendgroei. De G7-landen groeien niet erg hard, en ook China vertraagt, dus de groei is simpelweg niet zo sterk als hij was.”

Relevante onderwerpen: belgië moet dieselprijs verhogen, 3 favoriete europese aandelen met hoge groeipotentie, fsma wil af van te complexe beleggingen, wanneer stijgt de rente op uw spaarboekje?, wat we nog niet wisten over het regeerakkoord - brugpensioen wordt afgeschaft, china mikt komende jaren op 7 procent groei, telenet heeft beste managers, belegger vlucht weg in anonimiteit, 'inflatie is onvermijdelijk', ratings banken