Op Docters advies rendeert uw geld beter

China mikt komende jaren op 7 procent groeiPEKING (AFN) - China zal de komende jaren mikken op een economische groei van 7 procent. Dat zei premier Wen Jiabao zaterdag tijdens een chatsessie. ,,In het vijfjarenplan hebben we besloten tot een economische groei van 7 procent'', aldus de premier.

De doelstelling van Wen is lager dan de gebruikelijke 8 procent. Peking heeft altijd gesteld dat 8 procent het minimum is om sociale onrust in het land te voorkomen. Wen sprak via internet met zijn bevolking, voorafgaand aan mogelijke demonstraties in grote steden. Daartoe is via internet opgeroepen in navolging van de betogingen in de Arabische wereld.

In 2010 groeide de Chinese economie 10.3 procent, ondanks de wereldwijde economische crisis. Peking heeft een aantal maatregelen genomen om de economische groei wat te temperen uit angst voor oververhitting. Daardoor zijn de huizenprijzen gestegen, evenals de inflatie.

Relevante onderwerpen: belgië moet dieselprijs verhogen, 3 favoriete europese aandelen met hoge groeipotentie, wanneer stijgt de rente op uw spaarboekje?, fsma wil af van te complexe beleggingen, wat we nog niet wisten over het regeerakkoord - brugpensioen wordt afgeschaft, telenet heeft beste managers, belegger vlucht weg in anonimiteit, 'inflatie is onvermijdelijk', bel 20, ratings banken