Op Docters advies rendeert uw geld beter

OSKOU/WENEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Rusland schuift waarschijnlijk niet aan bij de vergadering van oliekartel OPEC in Wenen op 2 juni. Dat liet de Russische energieminister Alexander Novak weten.

Rusland is geen lid van de OPEC, maar heeft wel overleg gevoerd met de OPEC-leden Saudi-Arabië, Qatar en Venezuela over een bevriezing van de olieproductie om zo de prijzen te ondersteunen. Vorige maand mislukte een top in Doha over een productiebevriezing. Volgens Novak blijft Rusland bereid om de onderhandelingen aan te gaan met het oliekartel als een dergelijk aanbod wordt gedaan.

De OPEC kwam vrijdag met zijn maandrapport over de oliemarkt naar buiten. De productie van de groep steeg vorige maand met ruim 188.000 vaten per dag tot 32,44 miljoen per dag. De verwachting voor de groei van de wereldwijde vraag naar olie bleef onveranderd, op 1,2 miljoen vaten per dag tot 94,18 miljoen vaten per dag.

Relevante onderwerpen: belgië moet dieselprijs verhogen, 3 favoriete europese aandelen met hoge groeipotentie, fsma wil af van te complexe beleggingen, wanneer stijgt de rente op uw spaarboekje?, wat we nog niet wisten over het regeerakkoord - brugpensioen wordt afgeschaft, china mikt komende jaren op 7 procent groei, telenet heeft beste managers, belegger vlucht weg in anonimiteit, 'inflatie is onvermijdelijk', ratings banken